By   september 4, 2015

zoutelande duinen

Zeeland telt meer dan 350 natuurgebieden. Het bekendste natuurgebied is Nationaal Park Oosterschelde dat het grootste natuurpark van Nederland is. De Oosterschelde trekt door zijn boeiende onderwaterleven veel duikers aan uit Nederland en Belgie. Ook is op en rond de Oosterschelde een levendige watersport te vinden. Er zijn verschillende jachthavens in Cats, Colijnsplaat, Wilhelminadorp en Wemeldinge.

Een ander mooi natuurschoon in Zeeland ligt op Walcheren.  Tussen Domburg en Oostkapelle ligt de Manteling. Dit is een strook natuur met bossen en stukken duin.  Als men met de bus naar Oostkapelle rijdt kan men door de Manteling terug lopen naar Domburg. Het pad over de duinen voert zelfs naar de boulevard van Vlissingen.  Over de boulevard en de zeedijk is een wandelpad naar het treinstation van Vlissingen.

Een bekend natuurgebied dat voornamelijk in Zeeuws-Vlaanderen ligt is het Verdronken Land van Saeftinghe.  Dit gebied is het grootste brakwaterschor van Europa. Zeeland telt veel campings en vakantieparken waardoor het eenvoudig is om een vakantiehuisje te huren. Uiteraard is de grootste drukte in de zomermaanden en in de schoolvakanties. Men moet dan op tijd reserveren.

De Zuidkust van  Schouwen-Duiveland is ideaal als je van wandelen, fietsen en vogels kijken houdt. Het gebied hoort bij Nationaal Park Oosterschelde en trekt honderdduizenden vogels aan die als het eb is op de platen en slikken naar voedsel zoeken.  Als het water opkomt vliegen de vogels naar de Zuidkust van Schouwen.

Het Veerse Meer is een bij uitstek geschikt voor watersport. Er liggen verschillende jachthavens rond het gebied. Ook mensen die liever niet naar het zandstrand willen gaan vaak naar de grasranden van het Veerse Meer. Met een pontje kan naar Noord-Beveland gevaren worden. Ook vertrekt er een rondvaartboot uit Veere met vaartochten over het Veerse Meer.